CHOCOA PROMOTES SUSTAINABLE COCOA AND GOOD CHOCOLATE

ONZE MISSIE

DE TOEKOMST

HELP MEE!
GOEDE CACAO, BETERE CHOCOLADE
De cacao- en chocolade-industrie is op weg naar een duurzamere toekomst. Het is een proces waarin al een aantal goede stappen zijn gezet, maar er is geen eenduidige definitie van ‘duurzaamheid’ en er zijn nog altijd duidelijke verschillen tussen de producenten. De ene producent doet meer met duurzame productie dan een ander, terwijl anderen zich juist meer richten op kwaliteitschocolade én een duurzaam productieproces.
Het beeld van duurzame cacao is negatief terwijl er al zoveel gebeurd om deze sector te kunnen behouden. Veel consumenten hebben een schuldgevoel als ze chocolade eten omdat ze niet altijd weten welke goede initatieven er zijn die een duurzame sector mogelijk maken.
Chocoa zorgt ervoor dat duurzame cacao van hoge kwaliteit toegankelijk is en promoot innovaties voor een duurzame cacaosector. Chocoa is het enige evenement dat zich uitsluitend richt op kwaliteit en duurzaamheid in de cacaoketen. Het brengt cacaoproducenten, chocolademakers en consumenten samen en creëert innovatie projecten.

DO YOU Wanna
meet?

Caroline Lubbers
Co-founder Equipoise
As marketeer, Caroline Lubbers has built experience in the international fashion and hospitality branches before she specialised in experience economy with her company Scentifolia, founded in 2010. Her work for the European think tank LEAP2020 has enabled her to develop systemic and anticipating thinking on global governance and political relations.
Foreseeing developments and recognising trends at an early stage and developing the necessary system change and new solutions. In this context her engagement for the cocoa and chocolate industry has evolved and she has co-founded several initiatives with a focus on quality and sustainability, such as the annual Origin Chocolate Event and Chocoa. Caroline has built an extensive network in chocolate and is educated as a certified chocolate taster. Currently working as an Interim Programme Manager Cocoa Europe for NGO Solidaridad.

Jack Steijn
Co-founder Equipoise
Jack Steijn is co-founder of Equipoise, consultancy for sustainable cocoa, and chair of the ISO and CEN Committees on Sustainable and Traceable Cocoa, setting a new standard for sustainable cocoa.
Equipoise is organiser of Chocoa Amsterdam, the annual meeting place for cocoa producers and other stakeholders in the cocoa supply chain that will have its sixth edition in 2018.
Jack holds a master degree in economics from the Vrije Universiteit in Amsterdam, is married and has two sons.