Selecteer een pagina

CHOCOA PROMOTES SUSTAINABLE COCOA AND GOOD CHOCOLATE

ONZE MISSIE

 
Waarom is ‘goede cacao, betere chocolade’  zo belangrijk voor ons?
 
Wij geloven in ‘goede cacao’ omdat cacao altijd onder de juiste milieu- en sociaal economische omstandigheden geproduceerd zou moeten worden. We geloven in ‘betere chocolade’ omdat chocolade van hoge kwaliteit alleen met goede cacaobonen gemaakt kan worden.
 
De Nederlandse overheid heeft samen met een aantal invloedrijke bedrijven een overeenkomst getekend waarin wordt overeengekomen dat er in 2025 op de Nederlandse markt alleen nog maar duurzame cacao verkrijgbaar zal zijn voor consumptie. Vandaag de dag is minder dan twintig procent van de cacaoproductie duurzaam. De vraag naar duurzame chocolade neemt toe, maar cacaoproducerende landen maken steeds minder cacao. Wij willen dat deze feiten gaan veranderen.
 
Het samenbrengen van alle deelnemers aan de cacao- en chocolade-industrie zal bijdragen aan het verduurzamen van de hele cacaoketen. Het zal bewustzijn en verandering teweeg brengen. Dat is precies wat wij bedoelen met ‘doing good by doing good business’.

DE TOEKOMST

 
Chocoa is een jaarlijks evenement in Amsterdam. Het wordt georganiseerd om te laten zien dat de cacaosector in Amsterdam duurzame ambitie heeft en kan bijdragen aan duurzaamheid in de volledige cacaoketen. Chocoa [spreek uit: cho-kowa] wil dat de productie en consumptie van cacao en chocolade duurzamer wordt. Het is een uniek evenement omdat geen ander evenement op de wereld op een dergelijke manier alle deelnemers aan de cacaoketen bij elkaar brengt, van de producenten van chocolade en haar producten tot aan de consument.

HELP MEE!

 
Chocoa brengt chocoladeliefhebbers, -handelaars, -kopers, -connaisseurs en -chefs samen in Amsterdam, het grootste cacaodistributiecentum van de wereld! Chocoa is verdeeld in verschillende programma’s: de European Market Academy, Trade Fair, Chocolate Makers’ Forum, een Congres, het Festival en het professionele diner hebben allemaal hetzelfde doel: jou informeren en inspireren om jouw steentje bij te dragen aan ‘good cacao, better chocolate’! We willen dat consumenten begrijpen dat een eerlijke prijs voor goede, duurzame chocolade betekent dat de cacaoboeren een beter loon verdienen en de cacaoproductie dus een stukje beter wordt.
 
Goed doen was nog nooit zo makkelijk én lekker!

GOEDE CACAO, BETERE CHOCOLADE

De cacao- en chocolade-industrie is op weg naar een duurzamere toekomst. Het is een proces waarin al een aantal goede stappen zijn gezet, maar er is geen eenduidige definitie van ‘duurzaamheid’ en er zijn nog altijd duidelijke verschillen tussen de producenten. De ene producent doet meer met duurzame productie dan een ander, terwijl anderen zich juist meer richten op kwaliteitschocolade én een duurzaam productieproces.
Het beeld van duurzame cacao is negatief terwijl er al zoveel gebeurd om deze sector te kunnen behouden. Veel consumenten hebben een schuldgevoel als ze chocolade eten omdat ze niet altijd weten welke goede initatieven er zijn die een duurzame sector mogelijk maken.

Chocoa zorgt ervoor dat duurzame cacao van hoge kwaliteit toegankelijk is en promoot innovaties voor een duurzame cacaosector. Chocoa is het enige evenement dat zich uitsluitend richt op kwaliteit en duurzaamheid in de cacaoketen. Het brengt cacaoproducenten, chocolademakers en consumenten samen en creëert innovatie projecten.

DO YOU Wanna
meet?

Caroline Lubbers
Co-founder Equipoise

 

As marketeer, Caroline Lubbers has built experience in the international fashion and hospitality branches before she specialised in experience economy with her company Scentifolia, founded in 2010. Her work for the European think tank LEAP2020 has enabled her to develop systemic and anticipating thinking on global governance and political relations.
Foreseeing developments and recognising trends at an early stage and developing the necessary system change and new solutions. In this context her engagement for the cocoa and chocolate industry has evolved and she has co-founded several initiatives with a focus on quality and sustainability, such as the annual Origin Chocolate Event and Chocoa. Caroline has built an extensive network in chocolate and is educated as a certified chocolate taster. Currently working as an Interim Programme Manager Cocoa Europe for NGO Solidaridad.

Jack Steijn
Co-founder Equipoise

 

Jack Steijn is co-founder of Equipoise, consultancy for sustainable cocoa, and chair of the ISO and CEN Committees on Sustainable and Traceable Cocoa, setting a new standard for sustainable cocoa.
Equipoise is organiser of Chocoa Amsterdam, the annual meeting place for cocoa producers and other stakeholders in the cocoa supply chain that will have its sixth edition in 2018.

Jack holds a master degree in economics from the Vrije Universiteit in Amsterdam, is married and has two sons.